Skip to content
Дома » Новости » Атачмент траума - напреден тренинг

Атачмент траума – напреден тренинг

На ден 27.01.2023 година се одржа напредна стручна обука на тема: Концептуализација на тераписки третман со ЕМДР: Адресирање на прашањата на приврзаност (attachment). Тренер на оваа напредна ЕМДР обука беше Мaria Zaccagnino, ЕМДР фасилтатор и супервизор, директор на ЕМДР Центарот за анорексија во Милано заедно со Др. Изабела Фернандез. Таа е професорка по развојна психологија на Универзитетот во Павија.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *