Skip to content
Дома » Archives for admin

admin

Атачмент траума – напреден тренинг

На ден 27.01.2023 година се одржа напредна стручна обука на тема: Концептуализација на тераписки третман со ЕМДР: Адресирање на прашањата на приврзаност (attachment). Тренер на оваа напредна ЕМДР обука беше Мaria Zaccagnino, ЕМДР фасилтатор и супервизор, директор на ЕМДР Центарот за анорексија во Милано заедно… Read More »Атачмент траума – напреден тренинг

Обука за ЕМДР – ниво 2

Второто ниво се одржа во три различни дена и тоа 20 Октомври, 16 Ноември и 01 Декември 2021 година. Предавач и едукатор на обуката беше д-р Изабел Фернандез, клинички психолог и Претседател на Европската ЕМДР Асоцијација.

Обука за ЕМДР – ниво 1

Првото ниво се одржа во три последователни дена во периодот од 26 до 28 Март 2021 година. Предавач и едукатор на обуката беше д-р Изабел Фернандез, клинички психолог и Претседател на Европската ЕМДР Асоцијација